Brazilian Wax met Strip

De Brazilian Wax kan gedaan worden met twee verschillende soorten wax, de filmwax en warme crème wax (waxen met strip).

Waxen met Filmwax heeft als belangrijkste voordelen:

 • De wax hecht alleen aan de haren en niet aan de huid, je irriteert de huid dus zo min mogelijk
 • Je kunt ook meerdere keren over hetzelfde stukje heen waxen en de huid voelt niet plakkerig aan als de wax verwijderd is
 • Deze manier van waxen is heel veilig, de kans dat je de huid tijdens het waxen beschadigd is heel erg klein.

De nadelen van Waxen met Filmwax:

 • De wax moet afkoelen en uitharden voordat deze verwijderd kan worden. Hierdoor kun je niet achter elkaar doorwerken
 • Je legt kleine stukjes aan, omdat het verwijderen van een groot stuk te pijnlijk is; daarna moet je weer terug om de resthaartjes waar geen wax overheen kon, te verwijderen
 • Voor je de wax kunt verwijderen, moet je eerst een beginnetje maken; het maken van dit beginstukje wordt door veel mensen pijnlijker ervaren dan het waxen zelf

Waxen met een warme crème wax (dus met een wax met strip) is een manier van waxen die heel erg populair is in Nederland. Hier zijn twee manieren van:

 1. Vaak hoor je dat de schoonheidsspecialistes gebruik maken van het zogenaamde roller systeem waarbij de wax in een patroon of cassette zit. Met behulp van de patroon wordt de wax op de huid aangebracht en vervolgens met de strip verwijderd. Specifiek voor het Brazilian (schaamstreek) gebied zou ik deze manier van waxen NIET aanraden. Het aanbrengen alleen al doet vaak pijn omdat de roller aan de haren trekt. Daarnaast kun je met de grote rollerkop niet perfect alle haartjes tussen de schaamlippen bereiken en dus daarna verwijderen.
 2. Mijn manier van waxen met warme crème wax: de wax zit in een pot in de heater en met behulp van houten spatels breng ik de wax op de huid aan. Daarna verwijder ik deze ook in kleine stukjes met een strip.

Het waxen met een strip heeft ook voordelen en nadelen:

Voordelen:

 • Je kunt grotere stukken op de huid insmeren met wax en deze in delen verwijderen.
 • Je kunt hierdoor ook sneller doorwerken
 • Doordat de behandeling een stuk sneller is, is de pijnbeleving ook minder voor jou klant

Nadelen:

 • Onervaren waxspecialisten kunnen bij verkeerd spannen van de huid serieuze verwondingen en blauwe plekken veroorzaken
 • Deze Wax hecht aan de huid, daardoor kun je maximaal 2x over hetzelfde stuk waxen bij vrouwen; bij mannen is het gebruik van deze wax enkel aan te bevelen op de schaamheuvel en zeker niet op de huid van de scrotum en penis
 • Niet geschikt voor korte stugge haren
 • Niet geschikt bij het waxen van schaamlippen die niet makkelijk te spannen zijn
 • Bij verkeerd spannen van de huid en verwijderen van de wax kunnen de haren makkelijk afbreken

In mijn praktijk gebruik ik beide waxsoorten door elkaar, waarbij ik eerst kijk naar huid- en haarsoort. Ook vraag ik naar eerdere ervaringen van de klant en wat zij zelf liever hebben als behandelmethode.

Gebruik Filmwax
Vaak gebruik ik de Filmwax voor vrouwen die voor de eerste keer laten waxen en daarvoor altijd geschoren hebben. Deze haren zijn vaak erg stug en laten zich niet makkelijk verwijderen. Deze vrouwen hebben meestal ook veel moeite met het laten groeien van de haren tot de juiste lengte, waardoor je vaak met korte en stugge haren zit. De Filmwax kan een heleboel van deze haren wel verwijderen en de irritatie op de huid is minimaal.

Ook gebruik ik de Filmwax wanneer ik merk dat de vrouwen heel zenuwachtig en angstig zijn. De behandeling duurt dan ook veel langer omdat ik de vrouwen met ademhalingsoefeningen door elke stukje wax heen praat.

Deze manier van waxen vind ik zelf een hele veilige manier van waxen, de kans dat je iemand beschadigt, is klein. Om deze reden vindt ik ook dat het waxen met filmwax echt een Basis Cursus vormt voor iedereen die het Brazilian Waxen willen leren.

Gebruik Crème Wax
Het Waxen met een crème wax (met strip) is een meer gevorderde manier. In mijn ogen met name geschikt voor iedereen die al eerder gewaxt is geweest en waarvan de huid goed te spannen is.

Het waxen met een strip vergt meer van de waxspecialist: je moet precies weten hoe je spant en waar je trekt. Doe je dit verkeerd, dan zul je je klant veel pijn doen. Ik gebruik deze wax voor vrouwen die niet lang willen wachten op elk stukje wax en liever snel door de behandeling heen zijn.  Ook gebruik ik deze wax voor mensen waarbij de haartjes zacht genoeg zijn om goed te kunnen verwijderen, en bij mensen die al meerdere keren zijn gewaxt zodat de haartjes nu vele malen zachter zijn geworden en ook losser in de haarschede zitten.

Beide Soorten Gebruiken
Ik werk graag met beide soorten wax, mijn doel is dat iedereen goed door de behandeling komt zonder grote pijnervaringen of vertragingen (een Brazilian wax behandeling hoort echt niet langer dan uur te duren).

Soms combineer ik de verschillende waxen in 1 behandeling, bijvoorbeeld op de schaamheuvel met crème wax en op de lippen met Filmwax. Het hangt heel erg van de persoon en haar haren af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *